Για 21η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των γενναίων Ουκρανών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκρήξεις πυρά έπληξαν το Κίεβο, τη Λβιβ και την Οδησσό. Στην ουκρανική πρωτεύουσα αργά τη νύχτα σημειώθηκαν εκρήξεις και ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, ενώ έως τις 7:00 π.μ. της Πέμπτης (17.03.2022), ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Σειρήνες έσπασαν τη νυχτερινή σιγή και στη Λβιβ.

Στην Οδησσό οι Ρώσοι εισβολείς σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό από ξηράς, παράλληλα με τον ναυτικό αποκλεισμό.
















Η ρωσική τανάλια εξακολουθεί να σφίγγει το Κίεβο. Όπως ανέφερε το CNN, ακούστηκαν πάλι εκρήξεις στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας και ήχησαν ξανά οι σειρήνες. Οι εκρήξεις ξεκίνησαν αργά τη νύχτα, μετά την επιβολή εκτεταμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας από τον δήμαρχο, τον Βιτάλι Κλίτσκο, έως τις 7:00 π.μ. της Πέμπτης (1703.2022). Περίπου στις 3 τα ξημερώματα οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής αναστάτωσαν και τη Λβιβ όπου οι άμαχοι έτρεξαν γι’ άλλη μία φορά σε υπόγεια καταφύγια, λόγω φόβου ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων.




Όπως ανέφερε ο «Kyiv Independent», σειρήνες ακούστηκαν ακόμη και στις πόλεις Ιζιούμ, Ντίνπρο, Τσερκάσι, Ιβάνο – Φρανκίβσκ, Βινίτσια, Κιρόβοχραντ, Κρέμεντσουκ, Μπίλα Τσέρκβα, Νικόπολη, Μικολάιβ, Ιζμαΐλ, Πολτάβα, Κμελνίτσκι, Κριβέ Οζέρο και στην Οδησσό.





















Εν αναμονή της απόβασης στην Οδησσό

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, τον Μαξίμ Μαρτσένκο βομβαρδίστηκαν δύο οικισμοί κοντά στη νότια ουκρανική πόλη με μέχρι στιγμής απολογισμό δύο τραυματίες.

Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, τα ρωσικά πλήγματα εξαπολύθηκαν, τόσο από το έδαφος όσο και από τη θάλασσα, ενώ συνολικά φέρεται να έπεσαν περίπου 90 οβίδες.




Οι Ουκρανοί επιτελείς βρίσκονται σε καθεστώς συναγερμού, καθώς εκφράζεται έντονη ανησυχία για πιθανή ρωσική απόβαση τις επόμενες ώρες.

Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του Naval News, παρατήρησαν την κίνηση 14 πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου διά μέσου δορυφορικών φωτογραφιών, νότια της γραμμής των αποβατικών σκαφών της Μόσχας στην περιοχή.