Τα πλήγματα που είχαν σήμερα στόχο μια στρατιωτική βάση στη δυτική Ουκρανία, κοντά στο Λβιβ, στοίχισαν τη ζωή σε 9 ανθρώπους και τραυμάτισαν 57, σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις περιφερειακές στρατιωτικές αρχές και το δήμαρχο του Λβιβ.

«Δυστυχώς 57 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται, εννέα ήρωες είναι νεκροί», δήλωσε μέσω του Telegram ο στρατιωτικός διοικητής της περιφέρειας του Λβιβ, ο Μαξίμ Κοζίτσκι.

Ο Αντρίι Σαντόβι, ο δήμαρχος του Λβιβ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τη βάση, ανακοίνωσε τον ίδιο απολογισμό επίσης μέσω του Telegram.

O ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ δήλωσε εξάλλου πως στη βάση που βομβαρδίστηκε «εργάζονται» ξένοι εκπαιδευτές.

«Η Ρωσία επιτέθηκε στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Ξένοι εκπαιδευτές εργάζονται εκεί», ανέφερε ο υπουργός με μήνυμά του στο Twitter.



Εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους

Αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, ανακοινώθηκε σήμερα από την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λβιβ.
«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Το κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα, δεν έκανε γνωστό αν επλήγη, ωστόσο ανακοίνωσε πως θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αργότερα.

Αναφορές για πυραυλική επίθεση στο Λβιβ

Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία.

Το Λβιβ, το οποίο απέχει περίπου 70 χλμ. από τα πολωνικά σύνορα, επλήγη από ρουκέτες, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Λβιβ και τη Χερσώνα και υπάρχουν αναφορές ότι το Λβιβ δέχεται ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις», σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιντερνετική πόλη Kyiv Independent.

Οι εκρήξεις ακούγονταν στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο Πρζεμίσλ.

7 νεκροί από πυρά Ρώσων σε κομβόι Ουκρανών αμάχων

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA στο Κίεβο, Μαρίνος Αλειφέρης, οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζονται περιμετρικά του Κιέβου, ενώ από εχτές το βράδυ έντονη είναι η ανησυχία μετά το νέο χτύπημα σε άμαχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χθεσινό βομβαρδισμό, ανάμεσά ένα παιδί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κομβόι αμάχων που προσπαθούσε να εγκαταλείψει χωριό έξω από το Κίεβο, έπεσε πάνω στις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στο χωριό τους.

Την ίδια ώρα, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε Ιρπίν και Μπούτσα.