Σε διάψευση για τον βομβαρδισμό του τζαμιού του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή στη Μαριούπολη, προχώρησαν οι Τούρκοι, κατηγορώντας μάλιστα την Ουκρανή υφυπουργό Εξωτερικών, η οποία είναι τουρκικής καταγωγής, για προβοκάτσια.

Όπως λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου για το τζαμί, İsmail Hacıoğlu, «οι αναφορές ότι το τζαμί του βομβαρδίστηκε είναι ψευδείς. Οι βόμβες έπληξαν περιοχή 700 μέτρα από το τζαμί. Το τζαμί είναι ένα τετραώροφο οπλισμένο σκυρόδεμα και πολύ συμπαγής κατασκευή. Τούρκοι πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται σε τζαμιά».

Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Esra Ozturk, συμπλήρωσε λέγοντας, «μην δίνετε αξιοπιστία σε ψευδείς ειδήσεις που στοχεύουν στην αύξηση του φόβου και του πανικού στους Τούρκους πολίτες. Υπήρχε είδηση ότι το τζαμί έχει βομβαρδιστεί από το πρωί. Δεν υπάρχει ούτε μία εικόνα, φωτογραφία, βίντεο. Δημοσιεύουν την εικόνα του τζαμιού Sağlam και τη μοιράζονται».

Κάτω από την ανάρτηση μάλιστα της τουρκικής καταγωγής αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών της Ουκρανίας, Emine Dzheppar, υπάρχουν δεκάδες οργισμένα σχόλια Τούρκων που την κατηγορούν για προβοκάτσια και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.