Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία, «έχει αποτύχει», εξέφρασε ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς, προσθέτοντας ότι ήδη ο ρώσος πρόεδρος μετρά τρεις ήττες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μαλλιάς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάθε μέρα γίνονται πολλές προσπάθειες για να βρεθεί το πλαίσιο πρώτον για μία κατάπαυση του πυρός και δεύτερον, σε ένα άλλο στάδιο, για την αναζήτηση μιας λύσης, στο ουκρανικό.

Οι 3 +1 ήττες του Πούτιν

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι ο πόλεμος του Πούτιν έχει αποτύχει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει ήδη χάσει τρεις πολέμους.

Πρώτον, τον πόλεμο των αρχών, του κύρους, της αξιοπρέπειας και της δημόσιας εικόνας της χώρας του, στυλοβάτριας της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ασφάλειας.

Ο δεύτερος πόλεμος που έχει χάσει είναι εκείνος των πληροφοριών – αυτό που λέμε intelligence – διότι είναι σαφές ότι η ουκρανική κυβέρνηση έχει πολύ καλές πληροφορίες για την κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο τρίτος πόλεμος είναι ο πόλεμος των ψυχολογικών επιχειρήσεων κι αν θέλετε της δημόσιας πληροφόρησης – δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω της προπαγάνδας- καθώς όλες οι προσπάθειες του Κρεμλίνου και των ρωσικών πρεσβειών στις χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, δεν απέχουν πολύ από το όριο της αυτογελοιοποίησης κάτι που είδαμε με τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου.

Αυτό θα πρέπει να δώσει μια αφορμή -έστω τη 17η μέρα των βομβαρδισμών αμάχων, πόλεων και του άνευ προηγουμένου κύματος προσφύγων- να καταλάβουν ότι η θέση της Ρωσίας έχει ανεπανόρθωτα κλονιστεί και θα υποστεί οικονομική καταστροφή» ανέφερε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ertnews.gr.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν αντιλαμβάνεται ότι η κατάπαυση του πυρός κι ένα πλαίσιο πολιτικής λύσης μπορεί πια να βρεθεί μόνο με τον σημερινό πρόεδρο της Ουκρανίας. Άρα έχουμε και μια τέταρτη ήττα του Ρώσου προέδρου» τόνισε ακόμη.