Τον αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό βομβαρδισμό του μαιευτηρίου – νοσοκομείου παίδων της Μαριούπολης, από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην Ουκρανία, επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός επιβεβαιώνει το χτύπημα των Ρώσων, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 17 τραυματίες, και, έτσι, ο ΠΟΥ διαψεύδει κατηγορηματικά και με τον πιο επίσημο τρόπο τις άθλιες αιτιάσεις και τις ποταπές “δικαιολογίες” της ρωσικής ηγεσίας για το εν λόγω χτύπημα…

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους ειδικούς του ΠΟΥ, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 30 στρατιωτικές επιθέσεις σε υποδομές Υγείας της Ουκρανίας, επιθέσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα 12 νεκρούς και 34 τραυματίες. Τα 23 από τα 30 στρατιωτικά χτυπήματα εκ μέρους των ρωσικών δυνάμεων εισβολής αφορούν νοσοκομεία και τα 5 αφορούν ασθενοφόρα.

Μεταξύ των δομών Υγείας της Ουκρανίας, οι οποίες που έχουν πληγεί από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις περιλαμβάνονται επίσης δύο ιατρικές εγκαταστάσεις στη βόρεια Ουκρανία και ένα... ψυχιατρείο στο Χάρκοβο.