Στην προσπάθεια να επιτύχει βοήθεια, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάνει «άνοιγμα» τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, χθες έγινε αίτημα στον Όλαφ Σολτς να μεσολαβήσει, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, από τον αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Ιχόρ Ζόβκα.

«Οι μόνες σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, είναι αυτές που μπορούν να γίνουν σε προεδρικό επίπεδο. Ο πρόεδρός μας είναι έτοιμος γι' αυτό. Οι διεθνείς εταίροι πρέπει να βοηθήσουν στην οργάνωση αυτής της συναντησης. Μιλάμε ήδη με τον Γερμανό καγκελάριο για να το κανονίσει» είπε ο Ζόβκα.

Σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε απευθείας με τον Ολαφ Σολτς όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος. Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, επιπροσθέτως, τόνισε τη σημασία των πιέσεων μέσω κυρώσεων στη Ρωσία, ενώ μίλησαν και για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

«Συζητήσαμε την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς. Τόνισε τη σημασία της αύξησης της αμυντικής υποστήριξης για την Ουκρανία και της πίεσης κυρώσεων στη Ρωσία. Έθεσε το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ την παραμονή της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε την ανάρτηση