Η κινητικότητα των ρωσικών στρατευμάτων τα τελευταία 24ωρα δείχνει, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι πλησιάζει η ώρα για την τελική επίθεση με στόχο την κατάληψη του Κιέβου.

Να σημειωθεί ότι οι  Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας φαίνεται πως έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πλειονότητα των μεγάλων αστικών κέντρων της Ανατολικής Ουκρανίας, όπως επίσης και των μεγαλύτερων λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, με εξαίρεση την Οδησσό.

Με αργούς ρυθμούς

Σταδιακά οι Ρώσοι κλείνουν τις βασικές διόδους προς το Κίεβο, έστω και με σχετικά αργούς ρυθμούς. Πάντως, όσο περνούν οι ώρες πλησιάζουν την πρωτεύουσα τόσο η μεγάλη φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων μήκους 45 χιλιομέτρων, όσο και η δεύτερη μικρότερη φάλαγγα που κινείται δυτικά του ποταμού Δνείπερου, με προέλευση τη Λευκορωσία.

Στα περίχωρα

Την ίδια στιγμή, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο, που σύμφωνα με χρήστες των social media, ρωσικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου BMP-2 και T-80BVM, εισέρχονται στα περίχωρα του Κιέβου και λαμβάνουν θέσεις μάχης.

Στόχος των Ρώσων είναι, σύμφωνα με αναλυτές, αφού ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις που έχουν σε εξέλιξη για την κατάληψη όλων των μεγάλων πόλεων της Νότιας και Ανατολικής Ουκρανίας, να συγκεντρώσουν και να στρέψουν το σύνολο των δυνάμεων τους στο Κίεβο.

Με 150.000 στρατιώτες

Σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναπτύξει στην Ουκρανία σχεδόν το 100% των τουλάχιστον 150.000 στρατιωτών που είχαν συγκεντρωθεί εκτός της χώρας πριν από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.