Αναζητώντας ασφάλεια, μακριά από τον εφιάλτη του πολέμου, πάνω από 1, 5 εκ. άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην Ουκρανία, καταφεύγοντας σε κάποια γειτονική ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Independent του Κιέβου παρουσιάζει τα σημεία εκκένωσης από την Ουκρανία προς τις Ουγγαρία, Ρουμανία και Μολδαβία, τα οποία έχουν λιγότερο συνωστισμό από αυτά που βρίσκονται στην Πολωνία.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Την ίδια ώρα, έρχονται στη δημοσιότητα συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Χάρκοβο με πρόσφυγες να περιμένουν το τρένο που θα τους απομακρύνει από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας που συνεχίζει να βρίσκεται υπό πολιορκία.

Πόσοι είναι οι νεκροί άμαχοι μέχρι τώρα

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιβεβαιώσει τους θανάτους 406 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών, στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, τονίζοντας εκ νέου ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, τα οποία έχει η αποστολή παρακολούθησης στην Ουκρανία, καλύπτουν την περίοδο από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου.

Ο προηγούμενος απολογισμός χθες ήταν 364 επιβεβαιωμένοι νεκροί.