Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ζελένσκι εξέφρασε την  ευγνωμοσύνη του στον Τούρκο πρόεδρο για τη «σταθερή υποστήριξη» στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους.

Ακόμη, ο Ουκρανός πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter, ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του για την «συνεχόμενη επιθετικότητα και την πυρηνική τρομοκρατία από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Πρέπει να επιτύχουμε τον τερματισμό των εχθροπραξιών», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επικοινωνία Ζελένσκι με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι επικοινώνησε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι συζήτησαν για την οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το ταμείο για την έκτακτη βοήθεια που έχει ήδη προσφέρει στη χώρα.

«Το ΔΝΤ πρέπει να ηγηθεί της χρηματοδότησης για την ανάκαμψη της Ουκρανίας μετά το πέρας της επίθεσης της Ρωσίας», τονίζει, ενώ χρησιμοποίησε και πάλι το hashtag #StopRussia («Σταματήστε τη Ρωσία»).