Νέο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία σκέφτεται να παραχωρήσει η Γερμανία, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο DPA , το οποίο επικαλείται κυβερνητική πηγή, η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει 2.700 αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία, ενώ η ρωσική εισβολή συνεχίζεται για 8η μέρα.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μετέδωσε νωρίτερα ότι το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας είχε εγκρίνει την προμήθεια των σοβιετικής κατασκευής πυραύλων Strela, μέρος των αποθεμάτων του στρατού της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πηγή δήλωσε στο Reuters ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει ακόμη εγκρίνει την κίνηση. «Οι πύραυλοι είναι έτοιμοι να μεταφερθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η Γερμανία έχει δώσει 1.000 αντιαρματικά όπλα και τους 500 πυραύλους πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger στην Ουκρανία. 


Η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία από τη Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ

Νωρίτερα το Σάββατο είχε ανακοινωθεί ότι η Γερμανία επέτρεπε σε τρίτες χώρες να παράσχουν όπλα γερμανικής κατασκευής σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση, ανοίγοντας το δρόμο για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας της Ολλανδίας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα η Ολλανδία απέστειλε στην Ουκρανία 400 γερμανικούς εκτοξευτές ρουκετών-χειροβομβίδων στην Ουκρανία.

Έκτοτε, πολλές χώρες της Ευρώπης έστειλαν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ενώ στρατιωτικό εξοπλισμό έστειλε και η ΕΕ.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μιλώντας στη γερμανική βουλή την Κυριακή, σε μια ιστορική στιγμή, ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα της Γερμανίας ύψους 100 δισ.

«Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα για την ασφάλεια της χώρας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Μιλάμε για μια μεγάλη εθνική κινητοποίηση. Χρειαζόμαστε πλοία, αεροσκάφη και ικανούς στρατιώτες και θα το κάνουμε. Αλλά αυτό κοστίζει, βέβαια, πολλά χρήματα. Θα συγκροτηθεί, όμως, ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού, το οποίο θα ενισχυθεί με 100 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Σολτς.