Ο κάτοικος Οδησσού, Παντελής Μπούμπουρας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή μετά την ρωσική εισβολή, επισήμανε τα εξής:

Εικοσιπέντε χρόνια δραστηριοποιούμαι στην Ουκρανία και είμαι επίτιμος πρόξενος στην Κριμαία και στην Χερσώνα. Έχω περίπου 2.000 εργαζόμενους. Εμείς είμαστε κανονικοί Έλληνες, δεν μπορώ να προδώσουμε τους ανθρώπους μας εδώ πέρα και την πατρίδα που την αγαπάμε σαν την πατρίδα μας την Ελλάδα. Εδώ στην Οδησσό είμαστε ήρεμα εκτός από κάτι δολιοφθορές που προσπαθούν να κάνουν όπως έγινε και το ’14 που έγινε αυτή η μεγάλη τραγωδία που 62 άτομα βρήκαν τον θάνατο γιατί προσπαθούσαν τότε να μας κάνουν όπως το Λουγκάνσκ. Είμαστε ήσυχοι εδώ πέρα αν και περιμένουμε κάποια στιγμή να γίνει απόβαση.

Πάει να καταλάβει την πρωτεύουσα του Κιέβου αλλά είναι χαζοί αυτοί οι στρατιωτικοί, οι πολιτικοί γιατί όταν θα μπει μες στο Κίεβο σε 2-3 μέρες θα αρχίσει το ανταρτικό και στο ανταρτικό θα τα βρουν σκούρα εκτός κι αν βομβαρδίζουν ανελέητα όλο το Κίεβο, σκοτώνουν και τους δικούς τους. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί είναι οπλισμένοι, το Κίεβο έχει μέσα στα σπίτια περίπου 150 χιλιάδες άτομα οπλισμένους που είναι σε κατάσταση ψυχολογική Φοβάται ο Πούτιν να βάλει δυνάμεις μες τις πόλεις όχι για τη διεθνή κατακραυγή, την έχει γραμμένη και το έχει αποδείξει. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι φασίστας, δεν είναι Χίτλερ, είναι χειρότερος όλων. Στο Κίεβο ο κόσμος είναι φοβισμένος πιο πολύ, εδώ στην Οδησσό εμείς περιμένουμε.

Ο λαός εδώ είναι εναντίον του Πούτιν και εναντίον των Ρώσων. Έπρεπε να είχαν αντιδράσει οι Ρώσοι και να θέλουν ένα δημοκρατικό πολίτευμα γιατί του αξίζει. Έχω πάει στην Αγία Πετρούπολη, έχω πάει στη Μόσχα και ξέρω τι σημαίνει κανονικοί Ρώσοι. Ο κόσμος εδώ αυτή τη στιγμή όπως δυο αδέλφια σκοτώνει ο ένας τον άλλον αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή. Ο φανατισμός τώρα του ουκρανικού λαού δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Πάμε στα άκρα. Δηλαδή ο άνθρωπος που χάνει τα παιδιά του, την οικογένεια του από τον αδελφό γίνεται πολύ σκληρός. Δεν ξέρουμε που μας οδηγεί αυτή η καταστροφή. Και βέβαια ευθύνη τεράστια φέρει η ολιγωρία της Ευρώπης.

Ένα καλό που βλέπω επιτέλους ξύπνησε η Ευρώπη. Επιτέλους! Και η Ευρώπη θα ενωθεί γιατί σχεδόν διαλυμένη ήταν, ήταν στα πρόθυρα να διαλυθεί. Τώρα αισθάνθηκαν τον κίνδυνο μες στην οικογένεια τους και θα αντιδράσουν. Και εύχομαι και ελπίζω να δημιουργηθεί μια ισχυρότατη ευρωπαϊκή αμυντική ένωση και να υπάρχουν ηγέτες που στις κρίσιμες στιγμές να είναι με την πλευρά του δικαίου.

Ακούστε τη συνέντευξή του