Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται το ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία, έπειτα από την εισβολή που πραγματοποίησαν τα στρατεύματα μετά από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν τα ξημερώματα της Δευτέρας στα ουκρανικά εδάφη.

Το πρωί της Δευτέρας ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία «επιβράδυνε τον ρυθμό της επίθεσης» κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, η επιβράδυνση της επίθεσης πραγματοποιείται και ενόψει των συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας στη Λευκορωσία αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Οι Ρώσοι κατακτητές επιβράδυναν τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά εξακολουθούν να προσπαθούν να σημειώσουν νίκες σε κάποιες περιοχές», επεσήμανε το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της πέμπτης μέρας της επίθεσης, των ρωσικών στρατευμάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας και ανοργανωσιάς, όπως και σημαντικό παράγοντα αποτελεί η σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών. Ακόμη, αναλυτές εκτιμούν ότι ο προγραμματισμός της Μόσχας έχει πέσει σίγουρα έξω.