Για την σοκαριστική ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις εικόνες που κρατούν με κομμένη την ανάσα ολόκληρο τον πλανήτη σχολίασαν στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης, οι συνέπειες για την χώρα μας θα είναι σίγουρα δυσμενείς ιδίως στο κομμάτι της ενέργειας. «Ήδη το υπουργείο Οικονομικών αναμένει ένα μεγαλύτερο ποσοστό πληθωρισμού», συμπλήρωσε ο βουλευτής. Παράλληλα, επισήμανε, πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά και θα υπάρχει εξειδικευμένη βοήθεια.

Ακόμη, ερωτηθείς για το έκτακτο επίδομα του Πάσχα, ο κ. Καραγκούνης απάντησε πως θα εξεταστεί ανάλογα με τις δημοσιονομικές ανάγκες και σύντομα θα παρθούν αποφάσεις.

Την ίδια, μίλησε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως πρέπει «επιβάλλεται να παγώσει ο μηχανισμός της χονδρικής τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια», καθώς όπως είπε οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δεν αρκούν.

«Υπήρξε λάθος σχεδιασμός σχετικά με την απολιγνιτοποίηση» συμπλήρωσε ο κ.Σκουρλέτης.