Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
putin
Διεθνή

Ο Πούτιν καλεί τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει τα όπλα - «Ομάδα τοξικομανών και ναζί η κυβέρνηση Ζελένσκι»

Προτρέπει τους στρατιώτες να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Ρώσος πρόεδρος λίγη ώρα μετά το κάλεσμα του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι να διαπραγματευτούν για του ουκρανικό.

Σε δημόσια τοποθέτησή του ο Πούτιν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα τους, ενώ περιέγραψε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «ομάδα τοξικομανών και νεοναζί».

Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τον ουκρανικό στρατό να πάρει την εξουσία στα χέρια του:

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας. Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να έρθουμε μαζί σε συμφωνία παρά με αυτή τη συμμορία ναρκομανών και νεοναζί (σ.σ. κυβέρνηση Ζελένσκι), που εγκαταστάθηκε στο Κίεβο και πήρε όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό».


Όπως είπε, «υπάρχουν περιοχές με αμάχους, τους οποίους προσπαθούν να κινητοποιήσουν για να μας κατηγορήσουν μετά ότι έχουμε επιτεθεί σε αμάχους. Αυτό γίνεται κατόπιν συμβουλών Αμερικανών».


Απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό, τους είπε «μην επιτρέπετε σε αυτά τα εθνοτάγματα να χρησιμοποιούν τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, για ανθρώπινη ασπίδα. Είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με ναζιστικά τάγματα ασφαλείας του Κιέβου».