Δύσκολες ώρες στην Ουκρανία, καθώς το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε γενική επιστράτευση, ζητώντας από κάθε άνδρα, ανεξαρτήτου ηλικίας, να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί, ωστόσο ο υπουργός Άμυνας, Alexey Reznikov, ξεκαθάρισε μέσα από ανάρτησή του στο Facebook πως η κατάταξη στον στρατό αφορά μόνο τους άνω των 18 ετών. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και οι άνω των 60 οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την πρώτη επιστράτευση.

Στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν σημαντικές απώλειες στις τάξεις του ρωσικού στρατού και πως η Ουκρανία, σύντομα θα λάβει «επιπλέον ενίσχυση με τη μορφή σύγχρονων όπλων και άλλων πόρων από τους εταίρους μας».

Αμεση επιστράτευση και για τους άνω των 60

Πιο αναλυτικά στην ανάρτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί Ουκρανοί!

Συνεχίζεται εδώ και 30 ώρες η πλήρους κλίμακας επίθεση της Ρωσίας στη χώρα μας.

Χάρη στον ηρωισμό των υπερασπιστών και υπερασπιστών μας η Ουκρανία στάθηκε την πρώτη, πιο δύσκολη μέρα. Οι εισβολείς έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.

Σήμερα θα είμαστε πιο δυνατοί.

Μόνο στο Κίεβο υπάρχουν ήδη 18.000 τυφέκια και αντίστοιχος εξοπλισμός μάχης, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί και συνεχίζουν να διανέμονται στους στρατιώτες μας.

Επιπλέον, πήρα απόφαση, σε συμφωνία με τον Διοικητή των Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων Ταξίαρχο Yuri Galushkin, να εμπλέξω πατριώτες άνω των 60 ετών στις Δυνάμεις των Δυνάμεων, οι οποίοι είναι κοινωνικά και σωματικά έτοιμοι να αναλάβουν.

Επίσης, σχεδόν όλη τη νύχτα μιλούσα με συναδέλφους Υπουργούς Άμυνας, οι οποίοι μας παρέχουν τη συνεχή υποστήριξή τους. Η αντίδραση του κόσμου γίνεται πιο ξεκάθαρη. Σύντομα θα λάβουμε επιπλέον ενίσχυση με τη μορφή σύγχρονων όπλων και άλλων πόρων από τους εταίρους μας.

Ήδη καταφέραμε να σπάσουμε τα σχέδια των Ρώσων κατακτητών. Τώρα είναι σημαντικό να καταστρέψουμε τη θάλασσα των ψεμάτων που δημιουργεί το Κρεμλίνο.

Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο και στους πολίτες της Ρωσίας ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν ειρηνικές πόλεις, σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά. Και ότι όλοι όσοι σιωπούν γίνονται συνένοχοι δολοφόνων.

Και αυτοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να πολεμήσει ή να μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά του κράτους δολοφόνου – μολύνουν τα χέρια τους με αίμα αθώων ανθρώπων».