Τη στιγμή που ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα είναι στόχος ενός δεύτερου κύματος πληγμάτων με πυραύλους από τη Ρωσία, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας από πολλές κατευθύνσεις και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση.

«Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις», έγραψε στο Twitter.

Όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, μαύρος καπνός εθεάθη να υψώνεται πάνω από το αρχηγείο πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στο κέντρο του Κιέβου.

Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα, που εξαπολύθηκε λίγη ώρα αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.