«Ανοιχτή στη διπλωματία» δηλώνει η Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται στο Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ, «ενώπιος ενωπίω» με το στρατό της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την Τρίτη την ελπίδα πως η αναγνώριση ανεξαρτησίας του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ θα βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και δήλωσε ότι παραμένει «ανοιχτή» στη διπλωματία με τη Δύση, την επομένη της αναγνώρισης από τη Μόσχα περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία, την οποία καταδίκασαν το Κίεβο και οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του. «Η Ρωσία παραμένει ανοικτή σε όλα τα επίπεδα στις διπλωματικές επαφές, η ρωσική πλευρά έχει συμφέρον σε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τονίζοντας παράλληλα πως «οι επαφές στο πιο υψηλό επίπεδο, ακόμη και οι επείγουσες, πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως...δεν είναι σε θέση να αναφέρει αν ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στις δύο περιοχές, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση να σταλούν δυνάμεις εκεί θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Βέβαια, βίντεο που έχουν ανέβει στα social media δείχνουν ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εκτίμησε ακόμη πως μια διακοπή από το Κίεβο των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία το μόνο που θα έκανε θα ήταν να «επιδεινώσει τα πράγματα».