Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
poutin_rwsia
Διεθνή

Ουκρανική κρίση: Η Ρωσία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης αύριο υπό τη διεύθυνση του Πούτιν

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι δε σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση στις θέσεις των ανταρτών ή βομβαρδισμό αμάχων

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή, υπό τη διεύθυνση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ασκήσεων των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων το ερχόμενο Σάββατο, με την εκτόξευση βαλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise , εν μέσω της κρίσης ανάμεσα στην Μόσχα και την Δύση περί την Ουκρανία.

«Στις 19 Φεβρουαρίου, υπό την διεύθυνση του ανωτάτου διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ,Βλαντίμιρ Πούτιν, θα οργανωθεί σχεδιασμένη άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπως αυτή μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το Κίεβο και οι φιλορώσοι αντάρτες συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες για κλιμάκωση της έντασης, την αύξηση των πληγμάτων με πυροβόλα και ολμοβόλα, εντείνοντας τους φόβους των δυτικών ότι η Ρωσία, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 στρατιωτικούς στα σύνορα της Ουκρανίας, μπορεί να εμπλακεί στον πόλεμο στο Ντονμπάς.

Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις πως προχώρησαν σήμερα σε άλλες δύο επιθέσεις με ολμοβόλα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Η αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν συνολικά 29 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από μονάδες του ουκρανικού στρατού, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Πάντως, χθες ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι δε σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση στις θέσεις των ανταρτών ή βομβαρδισμό αμάχων και ότι «θα τηρήσει αυστηρά τις συμφωνίες του Μινσκ και τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».