Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
Σχεδιο_χωρις_τιτλο__6_
Διεθνή

Αφγανιστάν: Δεν τα κατάφερε ο 5χρονος Χαϊντάρ - Υπέκυψε λίγο μετά τον απεγκλωβισμό του από το πηγάδι

Θλίψη για τον άδικο χαμό του μικρού αγοριού

Θλίψη πρικαλεί η είδηση ότι το 5χρονο αγόρι που είχε εγκλωβιστεί την Τρίτη σε ένα πηγάδι στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του .

Το παιδί, που ονομαζόταν Χαϊντάρ, “μας άφησε για πάντα”, έγραψε στο Twitter ο Ανάς Χακάνι σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν. “Είναι μία ακόμη ημέρα πένθους και πόνου για τη χώρα μας”, πρόσθεσε.

Ο Χαϊντάρ “δεν είναι πια μαζί μας”, επιβεβαίωσε στο Twitter ο Αμπντουλάχ Αζάμ γραμματέας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, του Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ.

Οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το παιδί σήμερα το πρωί.
Όταν έφτασαν κοντά του, το παιδί ήταν ακόμη ζωντανό, αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν άσχημη και χρειάστηκε να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Το δυστύχημα θυμίζει την περίπτωση του 5χρονου Ραγιάν στο Μαρόκο, ο οποίος είχε πέσει σε ένα πηγάδι και βρέθηκε νεκρός, έπειτα από μια επιχείρηση που διήρκησε πέντε ημέρες για τη διάσωσή του.

Ο παππούς του Χαϊντάρ, ο 50χρονος Χάτζι Αμπντούλ Χάντι, εξήγησε ότι το παιδί έπεσε στην τρύπα του πηγαδιού καθώς προσπαθούσε να “βοηθήσει” τους μεγάλους να ανοίξουν ένα νέο πηγάδι στο χωριό του που μαστίζεται από την ξηρασία.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το παιδί γλίστρησε στην τρύπα αυτή, βάθους 25 μέτρων, προτού το τραβήξουν με τη βοήθεια ενός σκοινιού σε βάθος 10 μέτρων, όπου και εγκλωβίστηκε.