Διάφορες εκρήξεις που θυμίζουν βομβαρδισμό από πυροβολικό ακούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ και στο Ελένκοβα, χωριό της ίδιας περιοχής, στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του MEGA στην Ουκρανία, Γιάννης Χαραμίδης πρόκειται για μέρη που αμφότερα ελέγχονται ελέγχονται από φιλορώσους αντάρτες.

Την πληροφορία μετέδωσαν πηγές από Ρωσία και Ουκρανία, επικαλούμενοι μαρτυρίες. 

Κατεγράφησαν ρίψεις οβιδών

Tην ίδια στιγμή, οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και του στρατού της Ουκρανίας, δήλωσε διπλωματική πηγή.

Παράλληλα, το Κίεβο κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά της Ουκρανίας ότι επιτέθηκαν με οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουχάνσκ, με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (17.2.2022) οι αυτονομιστές αντάρτες είχαν κατηγορήσει την Ουκρανία ότι βομβάρδισε τις περιοχές τους με όλμους, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, κάτι που το Κίεβο διέψευσε και έκανε λόγο «για πυρά που δέχθηκε και δεν απάντησε σε αυτά».