Ο Άλεκ Μπάλντουιν μηνύθηκε από την οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», Χαλίνα Χάτσινς, για τον άδικο θάνατό της, αφού πυροβόλησε με όπλο στο στήθος της.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από Daily Mail και CNBC, ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν είναι μεταξύ πολλών κατηγορουμένων που κατονομάζονται για τον «άδικο θάνατο» της Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», τον περασμένο Οκτώβριο.

 Την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, ο Μάθιου Χάτσινς υπέβαλε μήνυση στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό για λογαριασμό του ίδιου και του γιου του, Άντρος Χάτσινς, ισχυριζόμενος ότι ο Μπάλντουιν πυροβόλησε απερίσκεπτα και σκότωσε τη σύζυγό του, σημειώνοντας πως η παραγωγή της ταινίας δεν έκανε τους τυπικούς ελέγχους ασφαλείας και δεν ακολούθησε το βασικό πρωτόκολλο με τους κανόνες ασφαλείας. Αυτά είχαν ως συνέπεια τον θάνατό της, σύμφωνα με τη μήνυση την οποία κατέθεσε.

 «Η Χαλίνα Χάτσινς άξιζε να ζήσει. Οι κατηγορούμενοι είχαν τη δύναμη να αποτρέψουν τον θάνατό της, αν έκαναν το καθήκον τους και προστάτευαν την ασφάλεια κάθε ατόμου στο σετ όπου υπήρχαν όπλα. Αγνόησαν καταγγελίες για παραβιάσεις ασφάλειας», σημειώνεται στη μήνυση.

 Ο Άλεκ Μπάλντουιν κρατούσε ένα περίστροφο στα γυρίσματα στο Νέο Μεξικό όταν κατά τη διάρκεια της πρόβας πυροβόλησε -στις 21 Οκτωβρίου 2021- με συνέπεια να σκοτωθεί η Χάτσινς.

  Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εξασκούνταν με το όπλο και στόχευε με αυτό προς την κατεύθυνση της κάμερας, όταν πυροβόλησε.

 Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο από τη σφαίρα, στεκόταν πίσω από το θύμα. Δήλωσε πως άκουσε κάτι που έμοιαζε με τον «ήχο ενός μαστιγίου και ένα μεγάλο "μπαμ"», σύμφωνα με την έκθεση της προκαταρκτικής έρευνας που περιήλθε στην κατοχή του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

 Λίγο μετά την τραγωδία, ο Ουκρανός πατέρας της 42χρονης είχε πει στη «The Sun» πως «ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Χαλίνα είναι νεκρή και η μητέρα της είναι θλιμμένη. Αλλά δεν θεωρώ υπεύθυνο τον Αλεκ Μπάλντουιν. Είναι ευθύνη των ανθρώπων που χειρίζονται τα όπλα». 

Η πρώτη συνέντευξη του Άλεκ Μπάλντουιν μετά την τραγωδία

Από την πλευρά του, ο Άλεκ Μπάλντουιν, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από αυτό που συνέβη, είχε δηλώσει πως «δεν πάτησε τη σκανδάλη».

  «Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν και δεν θα πατούσα τη σκανδάλη, ποτέ», είχε πει ο Μπάλντουιν στη συνέντευξή του, σημειώνοντας πως «κάποιος έβαλε μια πραγματική σφαίρα σε ένα όπλο, μια σφαίρα που δεν έπρεπε καν να υπήρχε εκεί».