Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ κοροναϊού, πριν από την συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αντίθετα, ο πολιτικός του SPD αποφάσισε να κάνει το τεστ PCR που απαιτείται για την πρόσβαση στο Κρεμλίνο από γιατρό της γερμανικής πρεσβείας μετά την προσγείωσή του στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σολτς επισκέπτεται τη Μόσχα σε μια αποστολή υψηλού κινδύνου για την αποτροπή του πολέμου, με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη να προειδοποιεί για εκτεταμένες κυρώσεις εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.


Τι αντιπρότεινε ο Όλαφ Σολτς

Το τεστ PCR θα πραγματοποιηθεί στο αεροπλάνο, το οποίο προσγειώθηκε στη Μόσχα, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι η καγκελαρία πρόσφερε στη Ρωσία την ευκαιρία να στείλει κάποιον να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Ο δημοσιογράφος Michael Horowitz σχολίασε ότι ο Σολτς βρήκε θέση πολλά μέτρα μακριά από τον Πούτιν, στο τραπέζι της συνάντησης.

Στο ίδιο τραπέζι είχε «εξορίσει» ο Ρώσος πρόεδρος και τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

O Γάλλος πρόεδρος κάθισε σε απόσταση 5 μέτρων από τον Πούτιν επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ κορωνοϊού

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη εβδομάδα απέρριψε αίτημα του Κρεμλίνου να κάνει ρωσικό τεστ COVID-19 όταν έφτασε να δει τον Πούτιν, για να αποτρέψει την πιθανότητα η Ρωσία να αποκτήσει το DNA του Μακρόν, είπαν στο Reuters δύο πηγές από το περιβάλλον του Μακρόν.