Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επικοινώνησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα για το ζήτημα της ουκρανικής κρίσης. Σε μια συζήτηση που διήρκεσε 40 λεπτά, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα μιας συμφωνίας, παρά την αυξανόμενη κλιμάκωση και τις συνεχείς δραματικές προειδοποιήσεις περί επικείμενης ρωσικής εισβολής.

Συγκεκριμένα, στην επικοινωνία τους, Μπάιντεν και Τζόνσον τόνισαν πως παραμένει ανοιχτό ένα «κρίσιμο παράθυρο» για την επίτευξη διπλωματικής λύσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για τις πρόσφατες συζητήσεις που είχαν με επικεφαλής άλλων χωρών» αναφέρει η ανακοίνωση, και προσθέτει πως έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε παρατεταμένη κρίση με συνέπειες στη Ρωσία αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε νωρίτερα σε διάγγελμα πως έχει πληροφορίες πως η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της ρωσικής επίθεσης στη χώρα, εκτίμηση που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL, επικαλούμενο πληροφορίες από τη CIA.