Η ζωή μετά θάνατον δεν υπάρχει, σύμφωνα με επιστήμονα, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ιδέα αυτή είναι εκτός της σφαίρας των επιστημονικών πιθανοτήτων. Ο κοσμολόγος και καθηγητής Φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, Σιν Κάρολ, ασχολείται με τη μελέτη των νόμων της φυσικής. Όπως υποστηρίζει, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο καθώς η ιδέα αντιβαίνει τους νόμους της φυσικής. Για να υπάρξει μια ζωή μετά το θάνατο αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση θα πρέπει να είναι κάτι εντελώς διαχωρισμένο από το φυσικό μας σώμα. Αυτή η πιθανότητα έρχεται σε σύγκρουση με τους νόμους της φυσικής.

Η συνείδηση μπορεί να γίνει αντιληπτή ως μία σειρά ατόμων και ηλεκτρονίων. Σύμφωνα με τον Σιν Κάρολ, οι νόμοι που διέπουν το σύμπαν δεν αφήνουν περιθώριο για να πιστέψει κανείς ότι αυτά τα σωματίδια συνεχίζουν να λειτουργούν μετά το θάνατό μας. «Οι ισχυρισμοί ότι κάποια μορφή συνείδησης επιμένει αφού το σώμα μας πεθάνει και αποσυντεθεί, τα συστατικά του άτομα αντιμετωπίζουν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο: οι νόμοι της φυσικής που κρύβονται πίσω από την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να είναι αποθηκευμένες στον εγκέφαλό μας να επιμείνουν μετά το θάνατό μας», ανέφερε ο επιστήμονας.

Και συνέχισε: «Αν δεν είναι τίποτα άλλο παρά άτομα, δεν υπάρχει σαφώς κανένας τρόπος για να επιβιώσει η ψυχή από το θάνατο. Η πίστη στη μετά θάνατον ζωή, για να το θέσω ήπια, απαιτεί φυσική πέρα από το Καθιερωμένο Μοντέλο».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 11 Φεβρουαρίου 2022