Το σύμπαν είναι γεμάτο από μυστηριώδη αντικείμενα και το ηλιακό μας σύστημα φιλοξενεί μια παράξενη συλλογή έξι φαινομένων που πολύ μπερδεύουν τους επιστήμονες.

1. Το διαστημικό Τρίγωνο των Βερμούδων: Υπάρχει ένα μέρος στο μαγνητικό πεδίο της Γης που ονομάζεται Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού (SAA) και ορισμένοι αστροναύτες έχουν αναφέρει περίεργα πράγματα που συμβαίνουν εκεί, όπως η έντονη λάμψη φωτός, που μάλλον οφείλονται σε ζώνες ακτινοβολίας που είδαν οι αστροναύτες όταν πέρασε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

2. Το κοκκινωπό αντικείμενο σε σχήμα πούρου Ουμουάμουα (Oumuamua) ή «εξωγήινος ανιχνευτής» είναι το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που εντοπίστηκε το 2017 στο ηλιακό μας σύστημα, κινείται πολύ γρήγορα για να είναι αστεροειδής και δεν έχει ίχνη συντριμμιών όπως οι κανονικοί κομήτες. Είναι πλέον εκτός εμβέλειας των τηλεσκοπίων μας.

3. Ο Πλανήτης Εννέα ή Planet X, με μάζα 10 φορές μεγαλύτερη της Γης και σε τροχιά 20 φορές μακρύτερα από όσο είναι ο Ποσειδώνας από τον Ήλιο, είναι ένας ακόμη πλανήτης στις εσχατιές του ηλιακού συστήματος και διερευνάται ακόμη αν υπάρχει στην πραγματικότητα. Μία περιστροφή του γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται 10.000 έως 20.000 γήινα χρόνια.

4. Το Κόκκινο Ορθογώνιο Νεφέλωμα, ένα σύννεφο αερίου και σκόνης που φαινομενικά επιπλέει στο Διάστημα και απέχει 2.300 έτη φωτός από τη Γη. Το σχήμα του θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι τα δύο αστέρια στη μέση εκπέμπουν κρουστικά κύματα και δημιουργούν δακτυλίους σκόνης.

5. Elst-Pizarro, το ιπτάμενο διαστημικό αντικείμενο αναφέρεται συχνά ως κομήτης λόγω ουράς, αλλά έχει χαρακτηριστικά αστεροειδών.

6. Ροζ διαστημικές φυσαλίδες ή φυσαλίδες Fermi: είναι δύο τεράστιες διαστημικές δομές που αναδύονται πάνω και κάτω από το κέντρο του γαλαξία. Εντοπίστηκαν το 2015 και η έρευνα υποστηρίζει ότι παράγονται από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα του γαλαξία.



Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου 2022