Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
Σχεδιο_χωρις_τιτλο_2
Διεθνή

Ο Ερντογάν έβαλε στο μάτι 5.000 τόνους χρυσού των Τούρκων - Τι απαντά η κυβέρνηση σε όσους κρυώνουν

Σε τραγική κατάσταση εκατομμύρια πολίτες

Συνεχίζει να αντιμετωπίζει αφ΄υψηλού τους πολίτες που υποφέρουν από την οικονομική κρίση η κυβέρνηση Ερντογάν

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας ανακοίνωσε στους επενδυτές ότι η κυβέρνηση βρήκε τη λύση για  την ύφεση βάζοντας στην οικονομία τους περίπου 5.000 τόνους χρυσού που βρίσκονται στα συρτάρια των Τούρκων.

Αυτό αντιστοιχεί σε 250-350 δισ. δολάρια, και μέρος αυτού θα στηρίξει τις τράπεζες και θα φέρει συνάλλαγμα. Η κυβέρνηση λοιπόν ζητάει από τους πολίτες να της εμπιστευτούν ότι έχουν και δεν έχουν με αντάλλαγμα... κουπόνια.

Ο Σκάι αναφέρει ότι οι πολίτες φοβούνται μήπως θεσπιστεί η υποχρεωτική καταβολή των λιρών στην κυβέρνηση.
Η ειρωνική απάντηση σε όσους κρυώνουν

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι απαντούν στους πολίτες που πεινάνε και κρυώνουν «ε, μη φοράτε κι εσείς μόνο μία φανέλα στο σπίτι, βάλτε και κανένα ρούχο παραπάνω», την ώρα που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, που έχουν εκτοξευθεί.

Ο βασικός μισθός είναι στα 300 ευρώ και οι πολίτες έχουν απελπιστεί: «έχουμε φτάσει στον πάτο λόγω της οικονομίας. Ψυχολογικά είμαστε χάλια… Αυτές οι ουρές (σ.σ.: για φαγητό) δείχνουν την κατάντια μας. Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί, όλα αυξήθηκαν. Το φθηνότερο φρούτο έχει 10 λίρες, λαχανικά δεν αγοράζουμε πια».
«Τα παιδιά μας πεινάνε» λέει μια νεαρή γυναίκα και μου λένε «ψωμί μαμά, πεινάω και δεν έχουμε να τους πάρουμε να φάνε…». Αλλος ηλικιωμένος ξεσπά και λέει «δεν αγοράζω πλέον κρέας. Το βλέπω μόνο στα όνειρά μου. Το βλέπω στην τηλεόραση το κρέας, το ψωμί, τα λεφτά. Ας πάρουν τον μισθό μου και να ζήσουν για ένα μήνα κι εγώ θα τους φιλήσω το χέρι».