Σφοδρή χιονοκαταιγίδα, με ριπές ανέμου που παραπέμπουν σε τυφώνα, έντυσαν στα λευκά πολλές περιοχές των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών. Τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα στη χώρα παρέλυσαν, ενώ πολλά νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Να σημειωθεί ότι σε μεγάλο τμήμα των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, το χιόνι έφτασε τα 60 εκατοστά ενώ χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. Η πρόσβαση στους δρόμους περιορίστηκε καθώς η χιονοθύελλα προκάλεσε χάος στις μεταφορές και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε μία περιοχή όπου ζουν σχεδόν 70 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η χιοκαταιγίδα έπληξε περιοχές 10 αμερικανικών πολιτειών και σκέπασε με χιόνι ένα μεγάλο μέρος της Νέας Αγγλίας. Όπως αναφέρει η «USA Today», σε μεγάλες πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη το χιόνι σκέπασε τα πάντα και η Βοστώνη βρίσκεται στο «μάτι» της χιονοθύελλας.

«Γυρίστε σπίτι σας»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χιονιού κήρυξε τη Βοστώνη η δήμαρχός της, η Μισέλ Γου. «Γυρίστε σπίτι σας απόψε, μείνετε σπίτι σας το Σαββατοκύριακο, αποφύγετε κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση», ανέφερε η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Αυτή θα είναι μια ιστορική χιονοθύελλα», υποστήριξε η δημοτική σύμβουλος της Βοστώνης, Τάτζι Λουίζεν στο Reuters. «Είναι η ισχύς του ανέμου και η ποσότητα του χιονιού που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη», πρόσθεσε.