Πιέσεις προκειμένου να τα βρει εξωδικαστικά με την Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία τον κατηγορεί για κακοποίηση δέχεται ο πρίγκιπας Άντριου, από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ άλλα και ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι «βαθιά σοκαρισμένοι» από την απαίτηση του πρίγκιπα Άντριου για «δίκη με ενόρκους» για την αντιμετώπιση των κατηγοριών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση από μία «σκλάβα του σεξ» του Τζέφρι Επστάιν.

Τι φοβούνται οι πρίγκιπες

Μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπαθούν να τον παροτρύνουν να τακτοποιήσει το θέμα εξωδικαστικά με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, κάτι που θα μπορούσε να του κοστίσει και 10 εκατομμύρια λίρες.

Συγκεκριμένα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας λέγεται ότι του ασκούν πίεση για να πληρώσει το θύμα προκειμένου να αποφευχθεί η αμαύρωση του πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, φοβούμενοι πως μια δίκη θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη και από την συνέντευξη που είχε δώσει στο BBC.

Πεισματάρης ο Άντριου

Μέχρι στιγμής πάντως, ο πρίγκιπας Άντριου φαίνεται να τους αγνοεί, πιθανότατα έχοντας ενοχληθεί από την απόφαση της βασίλισσας – την οποία απαίτησαν οι πρίγκιπες Κάρολο και Γουίλιαμ - που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από όλους τους στρατιωτικούς του τίτλους και όλες τις πατρωνίες και του ζήτησε να πολεμήσει την υπόθεση ως «ιδιώτης».

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν προτείνει πως η σκληρή αυτή γραμμή του θα μπορούσε να είναι μία «μπλόφα» και μια απεγνωσμένη προσπάθεια να «αγοράσει χρόνο» για να καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον κατήγορό του.

«Μετά την καταστροφική συνέντευξη στο BBC κανείς δεν πιστεύει πως μια 7ωρη κατάθεση είναι καλή ιδέα. Αν εμφανιζόταν στο δικαστήριο θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα και τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν σοκαριστεί βαθιά μόλις άκουσαν ότι θέλει να καταθέσει σε δίκη με ενόρκους», ανέφερε χαρακτηριστικά βασιλική πηγή.

«Το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους είναι να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν βαθιές, πολύ βαθιές ανησυχίες πως αυτό θα γίνεται όλο και χειρότερο για την οικογένεια και θα επισκιάσει τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου», δήλωσε μια πηγή στην The Sun.