Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις Βρυξέλλες, καθώς ένας άνδρας έσπρωξε μια γυναίκα στις γραμμές του μετρό. Ευτυχώς, ο συρμός σταμάτησε λίγα εκατοστά από αυτή. Μάλιστα, υπάρχει ένα συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο παρουσιάζει καρέ – καρέ το περιστατικό.

Ειδικότερα, τα πλάνα από την κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνουν τον άνδρα να περιφέρεται πίσω από τη γυναίκα,  καθώς περιμένει το τρένο πριν απλώσει το χέρι του και την σπρώξει στις γραμμές καθώς ο συρμός πλησιάζει. Ο οδηγός του τρένου μπόρεσε να τραβήξει έγκαιρα το φρένο έκτακτης ανάγκης, για να αποφύγει το θανατηφόρο ατύχημα, ανακοίνωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών.

Συνελήφθη ο ύποπτος

Ο 23χρονος ύποπτος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά το περιστατικό στο σταθμό του μετρό Rogier το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως το θύμα, που τραυματίστηκε ελαφρά και ο οδηγός του μετρό, σε κατάσταση σοκ, χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο το βράδυ της Παρασκευής.

Η Αν Βαν Χαμ, εκπρόσωπος της εταιρείας μεταφορών των Βρυξελλών STIB, δήλωσε: «Ο οδηγός του μετρό μπόρεσε να φρενάρει έγκαιρα και έτσι να αποφύγει τη σύγκρουση. Ο οδηγός του μετρό έπαθε επίσης σοκ και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο». Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο ύποπτος ξυλοκοπήθηκε από έναν αγανακτισμένο επιβάτη.

Ακόμη, η Σάρα Ντουράντ της εισαγγελίας των Βρυξελλών δήλωσε: «Ο δράστης διέσχισε τις γραμμές και στη συνέχεια διέφυγε μέσω μιας από τις εξόδους του σταθμού του μετρό. Χάρη στις φωτογραφίες του, συνελήφθη λίγο αργότερα ενώ βρισκόταν στο σταθμό του μετρό De Broukere».

Ο 23χρονος Γάλλος παρουσιάστηκε το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή που του άσκησε δίωξη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας». Στη συνέχεια, τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως πρόκειται για τον «Μπενζαμάν Π.», έναν Γάλλο ηλικίας 23 ετών, από την περιοχή του Νανσί ανατολικά. Ο ύποπτος αναμένεται να υποβληθεί το επόμενο διάστημα σε ψυχιατρική εξέταση, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο 23χρονος είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές στη Γαλλία για «κλοπές και υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά» και δεν έχει γνωστό τόπο διαμονής στο Βέλγιο. Δεν είχε καμία σχέση με το θύμα.