Τη ζωή τους κορώνα γράμμα παίζουν αντιεμβολιαστές στην Ιταλία, που πληρώνουν 130 ευρώ για ένα δείπνο με φορείς της Covid-19, ώστε να κολλήσουν τον κορανοϊό και να αποφύγουν το εμβόλιο!

 Aπό την 1η Φεβρουαρίου βάσει πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης Ντράγκι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους άνω των 50 κι όσοι δεν συμμορφώνονται, απειλούνται με μεγάλο πρόστιμο ή ακόμη και απόλυση. Βάσει της κυβερνητικής απόφασης η μόνη εναλλακτική αντί του εμβολιασμού είναι η ανάρρωση από την Covid-19 λόγω της φυσικής ανοσίας που αποκτά ο οργανισμός με τα αντισώματα που αναπτύσσει κατά τη λοίμωξη.

 Η νόσηση και ανάρρωση από την Covid-19 καταγράφονται στην Ιταλία στο ατομικό μητρώο υγείας των πολιτών και το σχετικό πιστοποιητικό και πολλοί ανεμβολίαστοι καταφεύγουν σε απίστευτα μέτρα για να το εξασφαλίσουν. Λίγο μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη χώρα, επιτήδειοι άρχισαν να προσφέρουν σε ενδιαφερόμενους συμμετοχή σε κορωνοπάρτι με φορείς του κοροναϊού, ώστε να μολυνθούν με την ελπίδα να αναρρώσουν και να εξασφαλίσουν έτσι το πράσινο πάσο. Ένα τέτοιο πάρτι που αποκαλύφθηκε στην Τοσκάνη περιλάμβανε και δείπνο με τρούφα συνοδεία ακριβού κρασιού με μολυσμένο άτομο και κόστος 130 ευρώ! «Αναζητώ απεγνωσμένα έναν φορέα κι είμαι πρόθυμος να πληρώσω», έγραψε στο Διαδίκτυο ένας αντιεμβολιαστής, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

 Μιλώντας σε ιταλικό δίκτυο ο λοιμωξιολόγος Πιερ Λουίτζι Λοπάλκο χαρακτήρισε παράνομα τα κορωνοπάρτι και ζήτησε τη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων: «Έχουν την ίδια λογική με τη ρωσική ρουλέτα. Η επαφή με αυτόν τον ιό για ένα άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί και δεν νόσησε από Covid-19 μπορεί να σημάνει ήπια νόσηση, αλλά μπορεί να καταλήξει και στη ΜΕΘ. Ο παράγοντας που καθορίζει τη διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο έγκειται στη Γενετική και ουδείς μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων την κατάληξη», επεσήμανε.

 Οι Αρχές στην Ιταλία δίνουν μάχη για να σταματήσουν τις μυστικές αυτές συναντήσεις και τα κρυφά κορονοπάρτι κι άλλου είδους απάτες καθώς πλησιάζει η προθεσμία του Φεβρουαρίου, ενώ έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με πλαστά πράσινα πάσα, ή απάτες για την απόκτησή τους όπως εκείνη του οδοντιάτρου που πήγε να εμβολιαστεί  με ψεύτικο χέρι από σιλικόνη. Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη ένας νοσοκόμος στην περιοχή της Ανκόνα για «μαϊμού» εμβολιασμούς σε δεκάδες άτομα, από καθένα από τα οποία έπαιρνε 400 ευρώ!