Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους έχει τεθεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ καθώς βρέθηκε θετική στον κοροναϊό η 14χρονη κόρη του.

Μόλις έμαθε ότι η κόρη του έχει κοροναϊό, ο Μπένετ αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο και επέστρεψε στο σπίτι του για να τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Αργότερα υποβλήθηκε σε τεστ PCR, το οποίο βρήκε αρνητικό, όμως αποφάσισε να παραμείνει σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους.

Η εξέλιξη έρχεται ενώ καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων στο Ισραήλ εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε την αναμνηστική δόση του εμβολίου στις 20 Αυγούστου. Η κόρη του είναι επίσης εμβολιασμένη. Το πρωθυπουργικό γραφείο δεν αποκάλυψε αν η 14χρονη έχει προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον ή από τη Δέλτα, που επίσης κυκλοφορεί ευρέως στο Ισραήλ.

Ο Μπένετ είχε επικριθεί επειδή η σύζυγος και τα παιδιά του πήγαν για διακοπές στο εξωτερικό, μέσα στον Δεκέμβριο, παρόλο που ο ίδιος είχε απευθύνει έκκληση στους Ισραηλινούς να ακυρώσουν τυχόν σχέδιά τους για ταξίδια στο εξωτερικό, για να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της Όμικρον.

Αργότερα η κυβέρνηση ενέκρινε μέτρα που απαγορεύουν στους Ισραηλινούς να ταξιδεύουν στις περισσότερες χώρες. Είχε προηγηθεί η απαγόρευση εισόδου αλλοδαπών στο Ισραήλ.

Οι υγειονομικές αρχές του Ισραήλ έχουν ανακοινώσει 1.118 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον και ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται από την παραλλαγή αυτήν διπλασιάζεται κάθε δύο ημέρες.