Κλειστό για μία εβδομάδα θα παραμείνει εργοστάσιο της Foxconn, βασικού προμηθευτή της Apple, κοντά στο Τσενάι της νότιας Ινδίας, μετά από διαμαρτυρίες εργαζομένων για περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης στην καφετέρια της μονάδας.

«Είναι κλειστό από το Σάββατο και θα παραμείνει κλειστό μέχρι το επόμενο Σάββατο», δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος της υπηρεσίας βιομηχανικής ασφάλειας στο κρατίδιο του Ταμίλ Ναντού, του οποίου πρωτεύουσα είναι το Τσενάι.

Τη Δευτέρα, η ινδική αστυνομία άφησε ελεύθερους δεκάδες εργαζομένους που τέθηκαν υπό κράτηση για την κατάληψη κεντρικού αυτοκινητοδρόμου μετά τη μαζική δηλητηρίαση της περασμένης εβδομάδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εισαχθούν σε νοσοκομείο 150 εργαζόμενοι, οι περισσότερες γυναίκες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η απόφαση αναστολής εργασιών ελήφθη από τη διοίκηση της εταιρείας. Ανέφερε ακόμα ότι οι εργάτριες που κατήγγειλαν την τροφική δηλητηρίαση και άλλα προβλήματα τους τελευταίους μήνες κλήθηκαν να τα αναφέρουν στο υπουργείο Εργασίας του κρατιδίου.

Το περιστατικό στη Foxconn είναι το δεύτερο που αφορά προμηθευτή της Apple στην Ινδία τον τελευταίο χρόνο.