Συναγερμός σήμανε όταν ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία στο ΓΣΠ της Λευκωσίας από τον Πάπα Φραγκίσκο, όταν άνδρας προσπάθησε να μπει στο γήπεδο με μαχαίρι.

«Οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα υπαίθριο στάδιο όπου ο Πάπας Φραγκίσκος τελούσε λειτουργία στην πρωτεύουσα Λευκωσία, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Μια δεύτερη πηγή ασφαλείας, είπε στo Reuters, ότι το μαχαίρι φαινόταν «για προσωπική χρήση» και δεν φαίνεται να σχετίζεται με την παρουσία του Πάπα στην Κύπρο. Ο άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι από τη Νιγηρία, ανακρίνεται.

«Σε έρευνα στην είσοδο του ΓΣΠ συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι», είπε ο αστυνομικός.

Ο Πάπας έφτασε στο ΓΣΠ λίγο μετά τις 10:00. Η λειτουργία έγινε παρουσία χιλιάδων πιστών, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Κύπρου, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα αδελφοσύνης και ενότητας.








Τριήμερη επίσκεψη στο νησί

Ο Πάπας Φραγκίσκος που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρος, στις 16:00 θα τελέσει οικουμενική προσευχή με μετανάστες στην ενοριακή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, όπου θα γίνει προσφώνηση.

Ο πάπας Φραγκίσκος ολοκληρώνει το πρόγραμμά του στην Κύπρο αύριο το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.