«Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έρικ Ζεμούρ ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του.

Ο Ακροδεξιός Έρικ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά που αναρτήθηκε στο YouTube και προβλήθηκε από τη γαλλική τηλεόραση.

Ο πρώην δημοσιογράφος προχώρησε σε αυτή κίνηση, αφού είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, γεγονός που θορύβησε την Μαρίν Λεπέν, την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού, η παρουσία της οποίας στον δεύτερο γύρο θεωρείτο μέχρι τώρα περίπου δεδομένη.

Όμως η ανεπίσημη προεκλογική εκστρατεία του δοκιμιογράφου ήδη συναντά δυσκολίες, καθώς στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμος, ενώ επικρίνεται για έλλειψη οργάνωσης και στις περιοδείες του στην επαρχία αποδοκιμάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασσαλία, με τις φωτογραφίες από το συμβάν να προκαλούν σάλο. Μετά την κατακραυγή, ο Ζεμούρ αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε, Κυριακή, στον πρώτο γύρο (θα διεξαχθεί τη 10η Απριλίου 2022) πιστώνεται από 14 ως 15% των προθέσεων ψήφου, πίσω από την Μαρίν Λεπέν (γύρω στο 19%) και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (25%).