Την ώρα που η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία είναι δραματική και πολύς κόσμος στέκεται με τις ώρες σε ουρά για να αγοράσει φτηνό ψωμί, κάποιοι άλλοι ανοίγουν 200 σαμπάνιες σε κέντρο διασκέδασης της χώρας.

Χαρούμενος φαίνεται να είναι και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε να τραγουδά σε εκδήλωση της Σμύρνης.


Ουρές για ένα καρβέλι ψωμί

Το τουρκικό νόμισμα συνεχίζει να υφίσταται τη μια πτώση ρεκόρ πίσω από την άλλη, γι’ αυτό και πολύς κόσμος έχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθαρός κατώτερος μισθός στη χώρα συρρικνώθηκε στα μόλις 199 ευρώ.

Εδώ και αρκετό καιρό τρεις δήμοι, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας προσφέρουν το λεγόμενο «φθηνό» ψωμί, και τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Οι πολίτες περιμένουν σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί, στη μισή τιμή σε σχέση με αυτό που πωλείται στους φούρνους.


Για χάρη της τραγουδίστριας 200 σαμπάνιες

Την ίδια στιγμή, τα φιλοκυβερνητικά μέσα προσπαθούν να διασκεδάσουν την οικονομική κρίση στην Τουρκία, με πρώτη την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Χουριέτ, η οποία δημοσίευσε ότι σε ένα κέντρο διασκέδασης ανοίχτηκαν 200 σαμπάνιες για χάρη της τραγουδίστριας-ηθοποιού Χούλια.

Η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την ανέχεια των ανθρώπων και τις ουρές που σχηματίζουν για λίγο ψωμί.


Το τραγούδι του Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανίστηκε σε δημόσια εκδήλωση στη Σμύρνη και μάλιστα τραγούδησε ένα παραδοσιακό λαϊκό άσμα της Τουρκίας.