Η Κομισιόν με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής συνιστά σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αναστείλουν όλα τα αεροπορικά ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των εξελίξεων με την αφρικανική μετάλλαξη του Covid-19.

Την ανακοίνωση έκανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία δήλωσε ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης. Όσοι επιστρέφουν από τις αφρικανικές χώρες, θα πρέπει να «σεβαστούν τους αυστηρούς όρους της καραντίνας», ανέφερε επίσης.

Καραντίνα, μοριακά τεστ και πλήρης εμβολιασμός για τους προερχόμενους από τη νότιο Αφρική


Υποχρεωμένοι σε καραντίνα 14 ημερών και σε διενέργεια τριών μοριακών τεστ, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, θα είναι από τούδε και στο εξής όσοι Έλληνες ή αλλοδαποί ταξιδιώτες προσγειώνονται, πλήρως εμβολιασμένοι στα ελληνικά αεροδρόμια με πτήσεις προερχόμενες από τις νότιες περιοχές της Αφρικής.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας καταλήγουν στην ως άνω απόφαση, καθώς η Ελλάδα δεν διατηρεί απευθείας πτήσεις με εκείνες τις χώρες της νότιας Αφρικής, ούτε ακόμη και με την ίδια την Νότιο Αφρική.