Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών, στη διάρκεια της διαδήλωσης κατά των υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, στην οποία συμμετείχαν περίπου 35.000 διαδηλωτές.

Η διαδήλωση, που ονομάστηκε «Μαζί για την ελευθερία», ξεκίνησε γύρω στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στον σταθμό Bruxelles-Nord.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, την εφαρμογή του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket» και την απαγόρευση πρόσβασης σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε μέρη όπως εστιατόρια και μπαρ.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, περίπου 35.000 ξεκίνησαν την πορεία από το σιδηροδρομικό σταθμό "Gare du Nord" για να διαμαρτυρηθούν κατά του covid safe pass και των περιοριστικών μέτρων.






Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν κατά της αστυνομίας, πριν μπουν σε δράση τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα από την πλευρά των βελγικών αρχών

«Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», τονίζουν οι διοργανωτές στη δήλωσή τους.

«Φτάνει πια», είναι το σύνθημά τους.





Βίαια επεισόδια για τα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους