Δεν λένε να κωπάσουν οι προκλητικές δηλώσεις από τους αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, με τις ανυπόστατες κατηγορίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ειδικότερα, ο Τούρκος κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της χώρας μας και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης έχει πει επανειλημμένα αναληθή πράγματα για τους πρόσφυγες και έχει συκοφαντήσει επανειλημμένα την Τουρκία», σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά διώκει τους πρόσφυγες «μέχρι θανάτου», κάνοντας λόγο για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, ο Τσελίκ υπερασπίστηκε εκ νέου την Ολλανδή δημοσιογράφο για τη συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «δέχθηκε πολλές απειλές μετά από αυτό το περιστατικό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα».

«Όλα αυτά συνέβησαν σε μια χώρα της ΕΕ, σιωπούν για τις διώξεις των προσφύγων και τις απειλές στους δημοσιογράφους στην Ελλάδα», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.