Πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κατέθεσε η αντιπολίτευση, καθώς παρήλθε η προθεσμία που είχε δοθεί προς τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ για να παραιτηθεί από την ηγεσία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, είχε ζητήσει από τον Ζάεφ την παραίτηση της κυβέρνησης, διαφορετικά θα κατέθετε πρόταση μομφής όπως και έγινε τελικά. Την πρόταση δυσπιστίας προς στην Κυβέρνηση Ζάεφ, κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόφσκι, υποστηρίζοντας πως η κίνηση στηρίζεται και συνοδεύεται από υπογραφές 61 βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο Ζόραν Ζάεφ παραμένει στη θέση του έως το τέλος της διαδικασίας, της πρότασης δυσπιστίας της αντιπολίτευσης. Εφόσον καταψηφιστεί από την πλειοψηφία της βουλής τότε η σημερινή κυβέρνηση παραιτείται και ανοίγει ο δρόμος για σχηματισμό νέας κυβέρνησης η σε διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με τη διαδικασία ο πρόεδρος της Βουλής θα δώσει περιθώριο τριών ημερών προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση μομφής και θα ακολουθήσει ψηφοφορία που θα χρειαστεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 61 ψήφους προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Ζάεφ.