Οι φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «καλπάζουν» και ο Τούρκος πρόεδρος το «έριξε» στην άθληση κάνοντας, με μια επίδειξη ικανοτήτων στο αγαπημένο του άθλημα, το ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ.

Λίγες μέρες μετά το βίντεο που εμφάνιζε τον Τούρκο πρόεδρο να σέρνει τα πόδια του, λόγω κόπωσης από την ορθοστασία και μετά από χειρουργείο για την αφαίρεση κιρσών, όπως υποστήριξε ο τούρκικος Τύπος, ο Ερντογάν βρέθηκε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής σε τέμενος της συνοικίας Ουμρανίγιε. Επισκέφθηκε πρώτα ένα Λύκειο και συνομίλησε με τους μαθητές.

Έπειτα, ο Ερντογάν επισκέφθηκε ένα πάρκο, που επρόκειτο να εγκαινιάσει στην ίδια συνοικία, και βλέποντας νεαρούς να παίζουν μπάσκετ δεν μπορούσε να «αντισταθεί». Έβγαλε το σακάκι του, αλλά όχι τη γραβάτα κι άρχισε να παίζει συνοδεία του εκπροσώπου του, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Αχμέτ Τσοτούκ, που τυγχάνει να είναι φυσικοθεραπευτής του και ακολουθεί κατά πόδας τον Τούρκο πρόεδρο στις μετακινήσεις του ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter, για όσους αγωνιούν για την υγεία του Τούρκου πρόεδρου.