Στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Φαΐζ Σουτσιούογλου έδωσε σήμερα την εντολή σχηματισμού λεγόμενης «κυβέρνησης» στο ψευδοκράτος, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τατάρ.

Αξίζει σημειωθεί ότι τυπικά ο κ. Σουτσιούογλου έχει 15 ημέρες για να προσπαθήσει να σχηματίσει «κυβέρνηση» από την παρούσα «βουλή», η οποία και πάλι σήμερα δεν μπόρεσε να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος «Αναγέννησης» (Έποικοι), ενός εκ των τριών εταίρων στην «κυβέρνηση» δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε ένα «κυβερνητικό» σχήμα με το ΚΕΕ, αλλά «θα παρέχουν στήριξη απ’ έξω» εάν αυτό δημιουργηθεί.

Σε ανοικτή του επιστολή προς τον Φαΐζ Σουτσιούογλου, ο πρόεδρος της «Αναγέννησης» Ερχάν Αρικλί αναφέρει ότι είναι μια πραγματικότητα «πως τ΄ αστέρια μας δεν μπόρεσαν να συναπαντηθούν». «Ένα άλλο γεγονός είναι ότι συνεχίζουμε να είμαστε προσβεβλημένοι από εσάς λόγω της παρέμβασής σας στο εκλογικό μας συνέδριο», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Όμως δεν χρειάζεται ν’ αγαπηθούν για να υπηρετήσουν την χώρα», συνέχισε λέγοντας ότι γι’ αυτό και θα στηρίξουν μια «κυβέρνηση» του ΚΕΕ, χωρίς να συμμετάσχουν σε αυτή.

Σημειώνεται ότι η εκλογή του Φαΐζ Σουτσιούογλου στην ηγεσία του ΚΕΕ αποτελεί ήττα για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το «ροζ σκάνδαλο» με τον Ερσάν Σενέρ το έθεσε εκτός μάχης.