Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση, Αλέξης Μανθεάκης, που τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί και ασχολούνταν με τη συγγραφή βιβλίων, ενώ δραστηριοποιούνταν και στο χώρο της εμφιάλωσης νερών με βρώσιμο χρυσό. Στο πλευρό της οικογένειας Ωνάση έμεινε μέχρι το 2018, όταν οι σχέσεις του με την Αθηνά διακόπηκαν, αφού πρώτα είχε δώσει στη «χρυσή» κληρονόμο στοιχεία για τη διπλή ζωή του συζύγου της Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο με call girl, βοηθώντας έτσι την Αθηνά Ωνάση να κερδίσει το διαζύγιο με τον Βραζιλιάνο ιππέα.

Η συνεργασία του Αλέξη Μανθεάκη με τον πατέρα της Αθηνάς Ωνάση, Τιερί Ρουσέλ, ξεκίνησε το 1998. Εκείνο το διάστημα η οικογένεια βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με το Ίδρυμα Ωνάση. Παρέμεινε δίπλα στην Αθηνά μέχρι το 2018, όταν οι σχέσεις τους «πάγωσαν» για προσωπικούς λόγους.

Ο Αλέξης Μανθεάκης έφυγε από τη ζωή με ένα μεγάλο παράπονο. Το γεγονός ότι Αθηνά Ωνάση δεν τον βοήθησε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή με την υγεία της αγαπημένης του γυναίκας Δήμητρας. Όπως είχε αποκαλύψει με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Athina Onassis the red file», είχε πικραθεί από τη συμπεριφορά της Αθηνάς.

«Για πρώτη και μοναδική φορά στα 20 χρόνια της γνωριμίας μας της είπα πως θέλω τη βοήθειά της. Η γυναίκα μου ήταν άρρωστη και χρειαζόμουν οικονομική βοήθεια. Εκείνη που είπε να μιλήσω με το δικηγόρο της και να του γράψω τι ακριβώς ζητούσα. Η απάντηση του δικηγόρου στο email μου ήταν πως καλό θα ήταν να μη μάθει η Αθηνά τι ακριβώς της ζητούσα γιατί θα εκνευριζόταν. Εγώ του είπα να προωθήσει το μήνυμά μου στην Αθηνά. Πέρασαν εβδομάδες χωρίς απάντηση. Η γυναίκα μου ήταν αρκετά άρρωστη. Μίλησα με το δικηγόρο της Αθηνάς και του είπα αν υπάρχει κάποια απάντηση από την Αθηνά. Τότε εκείνος μου έκανε μια ερώτηση-παγίδα: “Θα σταματούσες να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην Αθηνά αφιλοκερδώς αν εκείνη δεν σου δώσει κάτι;” Αν έλεγα ναι, θα φαινόταν σαν να εκβιάζω. Απάντησα πως τίποτε δεν θα άλλαζε από μέρους μου», είπε το 2018 ο Αλέξης Μανθεάκης.

«Αποφάσισα να στείλω μήνυμα στο κινητό της ζητώντας της αν μπορεί να δώσει κάποια χρήματα όσα και αν ήταν αυτά, επειδή η σύζυγός μου θα εγχειριζόταν. Και της είπε να μην απαντήσει ο δικηγόρος της για εκείνη. Το μήνυμά μου το διάβασε η Αθηνά αλλά ποτέ δεν απάντησε», είχε αναφέρει ο 68χρονος.

Στο βιβλίο του αποκαλεί την Αθηνά Ωνάση «κούκλα από ατσάλι» αναφέροντας παραδείγματα για το σκληρό πρόσωπο της κληρονόμου της δυναστείας Ωνάση, όπως όταν τραυματίστηκε το αγαπημένο της άλογο Ad Camille Z-Zang, το οποίο ενώ θα μπορούσε να το εγχειρίσει και να το αφήσει να ζήσει, έδωσε εντολή να το σκοτώσουν αφού δεν της ήταν πια χρήσιμο. Το άλλο παράδειγμα που αναφέρει ο Αλέξης Μανθεάκης για το «σκληρό» πρόσωπο της Αθηνάς ήταν όταν έκοψε το οικονομικό επίδομα από τη θεία της, Όλγα Ωνάση, το οποίο όμως μετά από χρόνια της το έδωσε ξανά για να ζει εκείνη και τα δύο της παιδιά.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ