Έναν εξελιγμένης τεχνολογίας στρατιωτικό δορυφόρο έθεσε με επιτυχία σε τροχιά η Γαλλία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δορυφόρος θα βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε όλο τον κόσμο, Αεροπορία, Ναυτικό και Στρατό, να επικοινωνούν γρήγορα και με ασφάλεια.

Η εκτόξευση Syracuse 4A πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με ευρωπαϊκό πύραυλο Ariane 5 της Arianespace από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας στη Νότια Αμερική. Να σημειωθεί ότι τον Syracuse 4A θα ακολουθήσουν στο μέλλον δύο άλλοι δορυφόροι.



Τεχνολογία αιχμής

Ο «έξυπνος» δορυφόρος, που έχει κατασκευαστεί από τη γαλλο-ιταλική αεροδιαστημική εταιρεία Thales Alenia Space, σε συνεργασία με την Airbus Defence and Space, ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες κυβερνο-άμυνας και κρυπτογράφησης δεδομένων.



Μπορεί να επιτηρεί τι συμβαίνει γύρω του και να αλλάζει μόνος του θέση, προκειμένου να αποφύγει κάποια επίθεση από το έδαφος ή από το διάστημα. Παράλληλα, διαθέτει, μεταξύ άλλων, ειδική κεραία κατά πιθανών κακόβουλων παρεμβολών από τρίτους, καθώς και προστασία έναντι ηλεκτρο-μαγνητικών παλμών μετά από πυρηνική έκρηξη.