Με σπρέι κατά της κοκαΐνης ψεκάζουν οι παμπ στη Βρετανία τις τουαλέτες τους. Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τους Βρετανούς να σνιφάρουν κοκαΐνη και μάλιστα να κάνουν συχνή και συνεχή χρήση στις παμπ, υπάρχουν παμπ που ψεκάζουν το «Anti-Cocaine» σπρέι «Blokit».

Με τον ψεκασμό του, το συγκεκριμένο σπρέι κατά της κοκαΐνης αφήνει μια επίστρωση στις επιφάνειες, από μπαρ και τραπέζια, μέχρι τουαλέτες, που καταστρέφει τη σκόνη κοκαΐνης όταν έρθει σε επαφή με την επίστρωση. Η πρώτη εφαρμογή γίνεται ήδη στη βορειοδυτική Βρετανία, στο Ντάρλινγκτον, όπου 24 παμπ έχουν ψεκάσει τις επιφάνειές τους, σύμφωνα με το VICE. Οι επιλογή των παμπ δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν εκείνες στις οποίες τα σκυλιά της Δίωξης Ναρκωτικών έχουν εντοπίσει στο παρελθόν ίχνη κοκαΐνης.



Οι δημιουργοί του «Blokit» δήλωσαν ότι 600 ακόμη εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, πέρα από τις παμπ, πρόκειται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το σπρέι, κατόπιν άδειας. Μεταξύ αυτών κολέγια, κινηματογράφοι, βιβλιοθήκες κ.λπ. Το «Blokit» φέρεται να κατασκευάζεται από ένα μη τοξικό μείγμα ρητινών και επιφανειοδραστικών ουσιών και κοστίζουν 770 ευρώ τα 60 μπουκάλια των 300ml. Ήδη μάλιστα έχουν τοποθετηθεί αφίσες στις παμπ, για να ειδοποιήσουν τους πελάτες ότι το σπρέι χρησιμοποιείται. Όπως αναφέρει το VICE, ορισμένοι ιδιοκτήτες παμπ παρατήρησαν ότι σχεδόν μόνιμοι πελάτες τους έχουν σταματήσει να πίνουν στην παμπ τους, από τότε που χρησιμοποιούν το σπρέι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time