Δεν είναι απλά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Έλον Μασκ. Έχει ανεβάσει την περιουσία του στο δυσθεώρητο ύψος των 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο των περιουσιών τόσο του Μπιλ Γκέιτς όσο και του Γουόρεν Μπάφετ μαζί, από το πρωί της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Μασκ πέρασε στην πρώτη θέση των υπερπλουσίων του κόσμου, αφήνοντας για δεύτερη φορά το διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος στη δεύτερη θέση, με πρώτη τον Ιανουάριο 2021 και καθαρή περιουσία 185 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά το χωρισμό του έχει αυξήσει την περουσία του

Στην πορεία της χρονιάς ως τώρα, παρά τις απογοητεύσεις στην προσωπική του ζωή, μετά το χωρισμό του από την τραγουδίστρια σύντροφό του Grimes, ο Μασκ έχει προσθέσει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του, χάρη στις ισχυρές αποδόσεις των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, αλλά και στην πρόσφατη πώληση μετοχών της εταιρείας του SpaceX που αποτιμάται στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την άνοδο κατά 33% της τιμής της μετοχής της. Η συμφωνία πώλησης της SpaceX πρόσθεσε 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή περιουσία του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εκθρόνιση του Μπέζος άρεσε τόσο πολύ στον Μασκ, που μεταξύ σοβαρού και αστείου κοινοποίησε στον πρόεδρο της Amazon ένα τουίτ με τον αριθμό 2 σε ένα μετάλλιο δεύτερης θέσης! ο Μασκ πρόσφατα έδωσε ένα μεγαλειώδες rave πάρτι, με 9.000 καλεσμένους, για να γιορτάσει τα εγκαίνια του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο. Το GigaFest διέθετε DJs, street artists και ένα πολύ κεφάτο κοινό που άκουσε τον Μασκ να ανακοινώνει πως τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο αυτοκίνητο, από το εργοστάσιο του Βερολίνου, ενώ στόχος είναι η παραγωγή 500 χιλιάδων οχημάτων κάθε έτος! Τον Απρίλιο του 2021 δε, ο Μασκ διοργάνωσε διαγωνισμό για εφαρμόσιμες λύσεις για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με τρόπο «ανθεκτικό και βιώσιμο», δεσμευόμενος να δώσει 150 εκατομμύρια δολάρια για αυτόν και βραβείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη λύση που θα κερδίσει. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Ημέρα της Γης 2021 και θα ολοκληρωθεί την Ημέρα της Γης του 2025, 22 Απριλίου 2025.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time