Μπορεί η νέα σειρά του Netflix, το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» να σαρώνει σε τηλεθέαση διεθνώς αλλά η σκοτεινή πλευρά του ανησυχεί γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ένα 11χρονο κορίτσι από το Βέλγιο χτυπήθηκε άσχημα από τους συμμαθητές της όταν βγήκε εκτός παιχνιδιού.

 «Στην αρχή νόμιζα ότι παίζαμε το “Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα”. Αλλά στη συνέχεια διαπίστωσα ότι δε θα παίζαμε κάτι τέτοιο. Είπα ότι δεν ήθελα να συμμετέχω γιατί δε θα έπαιζαν το αυθεντικό παιχνίδι και δεν ήθελα να μου κάνουν κακό. Γιατί στη σειρά όσοι έχαναν έβγαιναν τραυματισμένοι ή νεκροί» ανέφερε η μαθήτρια.

 Το γαλλικό υπουργείο Παιδείας έχει συστήσει στους εκπαιδευτικούς να πάρουν την κατάσταση πολύ στα σοβαρά και οι καθηγητές ζητούν τη συνεργασία των γονιών.

 «Πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Οφείλουμε να εξηγήσουμε (στους γονείς) τι συμβαίνει, να συνεργαζόμαστε μαζί τους. Εγώ δεν μένω στο σπίτι τους για αυτό τους εξηγώ ότι πρέπει να ελέγχουν τα παιδιά εξονυχιστικά και να μη χαλαρώνουν καθόλου» σημείωσε Γαλλίδα εκπαιδευτικός.

 Οι γονείς, πάντως, ανησυχούν νοιώθοντας ότι έχουν απώλεια ελέγχου στο τι παρακολουθούν τα παιδιά τους καθώς αν και η σειρά έχει το ειδικό σήμα 16 ετών και άνω τα παιδιά 11 και 12 ετών έχουν δει έστω και ένα επεισόδιο της σειράς.

 Προσκλήσεις για παιχνίδια θανάτου και στην Ελλάδα

Το τσουνάμι της επιτυχημένης σειράς έχει σαρώσει και την Ελλάδα.

 Στα κοινωνικά δίκτυα ήδη διακινούνται προσκλήσεις για συμμετοχή στο παιχνίδι και με προϋπόθεση μάλιστα να καταβάλουν 25 ευρώ για τη συμμετοχή τους. Στην ανάρτηση επικρατεί μυστικοπάθεια για το ραντεβού όπως ακριβώς γίνεται και στη σειρά.

 «Θα καταφέρεις να επιβιώσεις τις δοκιμασίες SQUID CHALLENGE? Εάν πιστεύεις ναι, επιβεβαίωσε τη δήλωση ενδιαφέροντος σου για το Σάββατο 23/10 και θα λάβεις την κάρτα σου με την ώρα, το μέρος ( εντός Αττικής) και τον τρόπο πληρωμής. Κόστος συμμετοχής 25 ευρώ το άτομο» αναφέρουν.

 Η μεγαλύτερη επιτυχία της σειράς δεν οφείλεται όμως μόνο στα παιδιά που ελκύονται από τα βίαια παιχνίδια.

 Οι μεγαλύτεροι ταυτίζονται με τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έμειναν άνεργοι ή δεν μπορούν να ζήσουν με τον πενιχρό μισθό τους και αναζητούν στην απελπισία τους, οποιαδήποτε ευκαιρία να βρουν χρήματα , για να βγουν από το προσωπικό και οικονομικό τους αδιέξοδο τους.