Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κουρδικού πολιτικού κόμματος στην πόλη του βορείου Ιράκ Τουζ Κουρμάτο, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι και ιατρικές πηγές.

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό προσέκρουσε στα οδοφράγματα που περιέβαλαν τα κεντρικά γραφεία στην περιοχή της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) και όταν ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να βοηθήσει τους τραυματίες, ένα δεύτερο παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη ανάμεσά τους.

Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν πολλά σπίτια σε κοντινή απόσταση και οι πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανόν και άλλοι σοροί να ανασυρθούν κάτω από τα χαλάσματα.

Η επίθεση που προκάλεσε «σημαντικές ζημιές» είχε ως στόχο ένα φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας, κοντά στην έδρα της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, του κόμματος του προέδρου του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος, ο Σάλαλ ’μπντουλ.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε μία μέρα αφότου 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις που επίσης είχαν ως στόχο τα γραφεία του PUK στην εθνοτικά μικτή επαρχία Ντιγιάλα. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.