Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο BBC παραχώρησε ο πρίγκιπας Κάρολος. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μίλησε είπε ότι κατανοεί γιατί οργανώσεις όπως η «Extinction Rebellion» κατεβαίνουν στους δρόμους και απαιτούν αλλαγές που θα σώσουν τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία του για την συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών στη Γλασκόβη τον ερχόμενο Νοέμβριο σε μια κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

Όπως είπε, «απλά θα μιλήσουν και δεν θα πάρουν αποφάσεις επί της ουσίας».

Ερωτηθείς για τον αν συμπάσχει με την Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία διαρκώς επικρίνει τους ηγέτες για την αποτυχία τους να δράσουν, είπε: «Φυσικά και ναι. Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι αισθάνονται ότι τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ και απογοητεύονται διαρκώς. Το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κανείς δεν τους ακούει και βλέπουν το μέλλον τους να καταστρέφεται».

Άλλαξε την θέρμανση

Για το τι κάνει ο ίδιος προκειμένου να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή εξήγησε ότι έχει αλλάξει τη θέρμανση των κατοικιών του, καθώς χρησιμοποιεί ξύλα από δέντρα που κόπηκαν στο δάσος του Κράτους.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το αγαπημένο του όχημα, μια Άστον Μάρτιν που έχει στην κατοχή του εδώ και 51 χρόνια, λειτουργεί με «πλεόνασμα αγγλικού λευκού κρασιού και ορού γάλακτος από τη διαδικασία του τυριού».



Με καύσιμο E85

Ο Πρίγκιπας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Άστον Μάρτιν έχει τροποποιηθεί για να λειτουργεί με καύσιμο που ονομάζεται E85 που αποτελείται 85% από βιοαιθανόλη και 15% από αμόλυβδη βενζίνη».

Να σημειωθεί ότι η βιοαιθανόλη μπορεί να προέρχεται από διαφορετικές πηγές όπως πλεόνασμα οίνου και αλκοόλ που εξάγονται από ζυμωμένο ορό γάλακτος.