Απομονωμένος και με τα επικριτικά βλέμματα επάνω του είναι ο άλλοτε «αγαπημένος» γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Άντριου.

Ύστερα από τον αγώνα του παλατιού να βρει και να «χρυσώσει» τους καλύτερους δικηγόρους για να απαλλάξουν τον πρίγκιπα Άντριου απ’ την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του η Αμερικανίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, φαίνεται πως σύσσωμα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τον αποφεύγουν, τον έχουν αποκλείσει από τη δημόσια ζωή ενώ παράλληλα τον θεωρούν «απειλή».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ ανέκριναν τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε σχετικά με την αγωγή που έχει καταθέσει στις ΗΠΑ εναντίον του Βρετανού γαλαζοαίματου. Η ίδια υποστηρίζει πως ο Άντριου τη βίασε και την κακοποίησε σεξουαλικά τρεις φορές σε διαφορετικό χρόνο, όταν εκείνη ήταν, μόλις, 17 ετών.

Ο πρίγκιπας Άντριου όμως αρνείται κατηγορηματικά όσα του καταμαρτυρεί η Τζιούφρε, η οποία υποστηρίζει πως ήταν σκλάβα του σεξ του Αμερικανού παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν, στενού φίλου του Βρετανού γαλαζοαίματου.

«Απειλή» για τη βασιλική οικογένεια

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχε σε συνάντηση με τη βασίλισσα και τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, με θέμα την οριστική απομάκρυνση του Άντριου από τη δημόσια ζωή. «Ο Ουίλιαμ δεν συμπαθεί τον θείο του, Άντριου», δήλωσε φίλος του δούκα του Κέιμπριτζ στην Sunday Times ενώ πηγή από το παλάτι ανέφερε στην ίδια εφημερίδα πως ο 39χρονος Ουίλιαμ χαρακτηρίζει τον θείο του «κίνδυνο» και «απειλή» για τη βασιλική οικογένεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ φαίνεται πως είναι και τα τρία αδέλφια του Άντριου, Κάρολος, Άννα και Εδουάρδος, που πριν εννέα μήνες συναντήθηκαν μυστικά και συμφώνησαν πως με κανέναν τρόπο ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα πρέπει να επιστρέψει στη δημόσια ζωή.

Ωστόσο τον περασμένο Απρίλιο, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ο Άντριου εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για τον πατέρα του. Εκείνη την περίοδο πολλοί θεώρησαν πως η βασιλική οικογένεια χρησιμοποίησε την απώλεια του συζύγου της βασίλισσας για να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πρίγκιπα.

Πάντως, οι Αμερικανοί δικηγόροι του Άντριου αισιοδοξούν πως ο πελάτης τους θα βγει «καθαρός» από κάθε κατηγορία, επειδή το 2009, η Τζιούφρε και ο Επστάιν είχαν καταλήξει σε μυστική συμφωνία, αφού εκείνη είχε κατηγορήσει και τον Αμερικανό παιδόφιλο για βιασμό. Τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός δικηγόρος του πρίγκιπα, Άντριου Μπρέτλερ, είχε δηλώσει πως η μυστική συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ Επστάιν και Τζιούφρε «απαλλάσσει τον πελάτη μας από κάθε νομική ευθύνη».