Λούτρινο αρκουδάκι έγινε η Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία.

Μετά από το κέρινο ομοίωμα της Άνγκελα Μέρκελ που ένας Έλληνας εστιάτορας πλήρωσε αδρά για να φτιάξει, μαθαίνουμε τώρα ότι ένα αρκουδάκι που κάνει ακόμη και τη χαρακτηριστική κίνηση των χεριών της Μέρκελ έχει γίνει ανάρπαστο.




Το αρκουδάκι – Μέρκελ κοστίζει 189 ευρώ

Την ιδέα να φτιάξει ένα αρκουδάκι που να θυμίζει την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Μάρτιν Χέρμαν, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Είναι ιδιοκτήτης βιοτεχνίας που φτιάχνει αρκουδάκια. Όχι κοινότυπα, αλλά που να έχουν τα χαρακτηριστικά πολιτικών παγκοσμίου βεληνεκούς.

Στο μαγαζί του υπάρχουν παντού αρκουδάκια με γνωστά χαρακτηριστικά από προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, του παρελθόντος και του παρόντος.

Εκτός από τον Μπάρακ Ομπάμα και το βασιλιά Λουδοβίκο υπάρχουν αρκουδάκια που μοιάζουν στον Χέλμουτ Σμιτ, τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Καρλομάγνο, τον Μπίσμαρκ, αλλά κι άλλα με τη μάσκα του Τουταγχαμών. «Έχουμε μακρά παράδοση στη βιοτεχνία μας να φτιάχνουμε αρκουδάκια γνωστών πολιτικών όλων των βαθμίδων και χωρών» λέει ο Μάρτιν Χέρμαν.

«Το 2005 φτιάξαμε το αρκουδάκι Άντζι, όταν η Μέρκελ ανέλαβε καγκελάριος. Και στη συνέχεια είχαμε την ιδέα να φτιάξουμε άλλο ένα για να την τιμήσουμε μετά τα όσα επέτυχε επί 16 χρόνια».


Ένα αρκουδάκι, ίδιο η Μέρκελ

Το αρκουδάκι μοιάζει εκπληκτικά με την Άνγκελα Μέρκελ. Το ίδιο χτένισμα, το ίδιο κολιέ από πέρλες με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας, το ίδιο μπλέιζερ και παντελόνι.

Ακόμη και τα δάχτυλά της είναι «πλεγμένα» σε σχήμα ρόμβου που συνηθίζει όταν στέκεται για να φωτογραφηθεί.

«Οι πελάτες μας έχουν ξετρελαθεί, η πρώτη παραγωγή έχει εξαντληθεί. Έχουμε μακρά λίστα αναμονής για όποιον θέλει να παραγγείλει, τα πρώτα 500 κομμάτια έφυγαν σε λίγες ημέρες. Ο αγώνας για το αρκουδάκι Μέρκελ μόλις ξεκίνησε».

Μάλιστα, ένα από τα αρκουδάκια εστάλη ήδη στην ίδια την Άνγκελα Μέρκελ.

«Τα αρκουδάκια είναι φτιαγμένα όλα με το χέρι, ένα προς ένα» λέει ο Χέρμαν. «Χρειάζονται περίπου 4 ώρες, υπομονή και μεγάλη τέχνη. Οι συνεργάτες μας επενδύουν πολύ μεράκι, πολύ χρόνο για κάθε κομμάτι, για ένα τέλειο αποτέλεσμα».

«Το αρκουδάκι αυτό το έκανα από ευγνωμοσύνη για τα 16 χρόνια που μας οδήγησε μέσα από δυσκολίες στιγμές», υπογράμμισε ο Χέρμαν.